
הקונספט של הפודקאסט
פסח תמיד היה חג של מלא שילובים. סוג של פיתה במזנון של אייל שני (אבל כשרה לפסח). שימו בה מפגשים, טיולים, בישולים ואל תשכחו להוסיף חרוסת. מלבד השמות המפוצצים שפסח זכה להם כמו חג החירות וחג האביב, יש גם את השם הלא רשמי – חג הניקיונות. אז במהלך החג היו ניקיונות של הבית, ארוכים יותר מהרגיל, ולכן זה היה זמן מעולה לשמיעת פודקאסטים.
"ס'חה רגע, מה זה פודקאסט?" אז פודקאסט זה בעצם סוג של תחנת רדיו באינטרנט שאפשר להאזין לה בחינם או בתשלום בכל זמן ומקום. מי שמשדר יכול להיות אדם פרטי, קבוצה או גוף מסוים. נושאי הפודקאסטים יכולים להיות במגוון תחומים: כלכלה, ספורט, יצירתיות, פולטיקה, יזמות, חינוך, מדע, דת, טכנולוגיה וכו'.
לקחו את התסכית – תכנית רדיו שבה מוגשים סיפורים שהיו חלק פופולרי מתרבות הבידור של המאה ה-20 – ועשו לזה דיגיטליזציה שימושית, אישית ונוחה בלחיצת כפתור. אפילו האקדמיה ללשון עברית עשו למילה פודקאסט עלייה לארץ והמילה העברית שלו נבחרה להיות הסכת.
אני קרוע כמו ים סוף על הפלטפורמה הזאת. במקום להעביר ערוצים ברדיו ולנסות ליפול על תכנית מעניינת, אני יכול לבחור את התכנים שמעניינים על ידי האנשים שמשדרים את הפודקאסט. בדרך כלל אני מאזין לפודקאסטים בנסיעות ברכב, ברכבת, בהליכות וניקיונות. הזמן הזה שאתה רוצה להרוג ברוגע עובר הכי טוב עם פודקאסטים.
בפודקאסט אין חוקים. אתם לא חייבים לשמוע את כל הפרקים של הפודקאסט מההתחלה ואם התחלתם פרק אתם לא חייבים לבלוע את הכל בבת אחת. זה מה שיפה. אתם יכולים לבחור בפרק שנשמע לכם מעניין, לא משנה מתי הוא נולד, ואם הפסקתם לשמוע, הפרק יחכה כשתחזרו אליו. אין חוקים.
"שנייה דקה, אז איפה אפשר לשמוע פודקאסטים?" חוץ מהאתרים עצמם עליהם הם נמצאים ופלטפורמות נוספות, 2 הפלטפורמות המועדפות עליי הן:
סאונדקלאוד
מלבד פודקאסטים יש גם בפלטפורמה שירים, הרצאות ושידורי לייב.
סטיצ'ר
פלטפורמת סטרימינג ייעודית לפודקאסטים שמנגישה מגוון נושאים, ממליצה על פודקאסטים דומים למה שמעניין אתכם ונותנת אפשרות להוריד את הפרק לשמיעה אוף ליין.
אז אלה כמה מהפודקאסטים שיכולים לבוא לכם טוב באוזן:
פודקאסט של רן לוי, סופר מדע, שעוסק בהיסטוריה של המדע והטכנולוגיה.
שאול אמסטרדמסקי ומערכת כאן כלכלי מנגישים את הכלכלה בפודקאסט מעניין, בעיקר על כלכלת ישראל.
דורון פישלר שואל את השאלות הקשות שתמיד תהינו ולא חפרנו מספיק.
פודקאסט ספורט עולמי בהיבט הפילוסופי, מגובה בסטטיסטיקות וסיפורים מאחורי הקלעים, בהנחיית אוריאל דסקל וראם שרמן.
אתר בלוגרים של ספורט עם תוכן מהארץ והעולם. מעלים נושאי ספורט על הציר שבין ראיונות עומק לסקירת משחקים גם בפודקאסט.
ראם שרמן ודורון ניר עושים פודקאסט על כל מה שנחשב לגיקי בנושאים כמו פוליטיקה, כלכלה, ספורט ותרבות.
הפודקאסט המעולה של ליאור פרנקל עוסק בראיונות אנשים סופר מעניינים עם קריירה אלטרנטיבית.
גיא קצוביץ' ותום בר-אב ממש לא עושים עוד פודקאסט. הפודקאסט שלהם הוא תכנית ליזמים בתחילת הדרך עם ראיונות אנשי תעשיית הסטארטאפים והחדשנות בארץ.
יהודית כץ משדרת פודקאסט העוסק בפסיכולוגיה חיובית בכל היבטי החיים וראיונות עם התותחים הכבדים כמו פרופ' דן אריאלי ופרופ' יורם יובל.
הפודקאסט של אנדי ג'. מילר, מאייר לניקולודיאון, סוני וגוגל, יגרום לכם לחדד את היצירתיות בעזרת כלים אפקטיביים.
NPR היא רשת הרדיו הציבורית של ארצות הברית ויש לה כמה פודקאסטים מעניינים במגוון תחומים, כשאחד מהם הוא Ted Radio Hour. הפודקסט מבוסס על ההרצאות של Ted כשכל פרק מקיף רעיון מסוים, בגישה חדשנית.
עוד פודקאסט מצוין מבית היוצר של NPR והפעם על כלכלה. הפודקאסט מנגיש את הכלכלה בגובה העיניים ובדרך קלילה.
פודקאסט של אנדרו וורנר עם ראיונות של יזמים ומובילי דעה בתחומים כמו שיווק, סטארטאפים ועסקים.
הפודקסאט של ג'יימס אלטשולר – יזם אמריקאי, סופר, מיליונר שבחר בחיים מינימליסטיים, עוסק בשלל נושאים של פיתוח יכולות עצמיות וראיונות מרתקים כמו שעשה עם ד"ר יובל נח הררי.
טים פריס מחבר רב המכר "4 שעות עבודה בשבוע" מדבר בפודקאסט שלו על עסקים, שיפור מיומנויות וראיונות בעיקר עם מצליחנים כמו השחקן ומושל קליפורניה לשעבר ארנולד שוורצנגר וג'ו גביה מייסד Airbnb.
תיארו זאת יפה המשוררים מ. פרץ וערוץ הכיבוד בדקה 3:46 בשיר פומרניאן: "יש לי פודקאסט. מה זה פודקאסט? זה כמו חדשות."
אז בין אם זה ריצה בחוף הים או בישול ביתי, שימו את האזניות ותצללו אל העולמות האהובים עליכם.
שתהיה לכם האזנה נעימה!